(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
marinované lilky...
Potřebné ingredience
2lilky,cesnek,oliv.olej,sůl,bily vinny ocet,feferonka
Postup přípravy
Tento pokrm se ji jako předkrm,je velice chutny s chlebem či topinkou apod.
Ale vyzaduje vetši mnozstvi oleje,kterým se lilek marinuje...
Lilky omyjeme a nakrajime na co nejtenčí plátky,podélně,pote je na suche teflonove pánvi opečeme s obou stran az změknou,navrstvíme jimi nejakou vetsi nadobu,pokryjeme dno prvni vrstvou,osololime polijeme olejem dame platky česneku,pokapeme maličko octem,rozdrtíme jednu feferonku,takto ppkracujeme az mame hotovo...hodne zalijeme olejem...nakonec muzeme cely obsah prevratit,aby se nam marinada"dostala vsude...
Nechame záležet v lednici do druhého dne...
Ale vyzaduje vetši mnozstvi oleje,kterým se lilek marinuje...
Lilky omyjeme a nakrajime na co nejtenčí plátky,podélně,pote je na suche teflonove pánvi opečeme s obou stran az změknou,navrstvíme jimi nejakou vetsi nadobu,pokryjeme dno prvni vrstvou,osololime polijeme olejem dame platky česneku,pokapeme maličko octem,rozdrtíme jednu feferonku,takto ppkracujeme az mame hotovo...hodne zalijeme olejem...nakonec muzeme cely obsah prevratit,aby se nam marinada"dostala vsude...
Nechame záležet v lednici do druhého dne...
Krajime na co nejtenčí
Na panvi opekame na malem ohni bez oleje..(muzeme i s olejem ale to budeme smazit...)ja delam na sucho"a jde to...muzeme pouzit i vrobkatou pečicí panev...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
pepča
(upraveno)
28. 5. 2015, 12:09
dobrý den, Lilek takto připravený je k . dělám podobně akorát je nakrájím na kolečka cca 1cm , dám na pečící papír na plech osolím aby se vypotili, osuším a dám na 15-20min péct na cca 180st. a pak dělám jeden díl vinného octa jednou jsem neměla dala jsme i balsamico, jeden oleje, česnek a bylinky, buď perželku pažitku.. Luxusní dělám vždy když jedeme s partou kamarádů ( 8 rodin ) a zatím mizí mezi prvními